Yakın Doğu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dilek Arsoy, Türkiye’nin İlk Veteriner Halk Sağlığı Kitabına Katkıda Bulundu.

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi, Zootekni Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Dilek Arsoy, önemli bir akademik katkıda bulundu. Arsoy, Türkiye Klinikleri tarafından yayımlanan ve dijital platformda erişime sunulan ‘Tüm Yönleri ile Veteriner Halk Sağlığı’ kitabına, ‘Sağlıklı Hayvansal Gıda Üretiminde Hayvan Yetiştirme Sistemlerinin Önemi’ başlıklı bir bölüm ile katkı sağladı.

Bu değerli eserin editörlüğünü Prof. Dr. Osman Yılmaz üstlenmiş olup, kitap Türkiye’de bu alanda yayımlanan ilk eser olma niteliğini taşıyor. Toplam 36 farklı konuyu kapsayan eser, çok sayıda akademisyenin emeği ile hazırlandı. Kitap, hayvanlar, insanlar ve çevre arasındaki etkileşimde karşılaşılan sağlık sorunlarına ve ‘TEK Sağlık’ konseptine veteriner halk sağlığı perspektifinden ışık tutarak, bu alanda hissedilen büyük bir ihtiyacı karşılıyor.

Kitaba erişmek için tıklayınız.