Fakültemiz “Kırsal Alanlar ve Ekoloji” Kongresinde temsil edildi…

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek ARSOY ve Araş. Gör. İsmail UYGUN bu sene Girne KKTC’de düzenlenen IV. Uluslararası Sürdürülebilir Gelişme Çerçevesinde “Kırsal Alanlar ve Ekoloji” adlı bilimsel kongrede üniversitemizi “A Two-Pronged Approach to Climate Change and Crop-Livestock Production” isimli sunumlarıyla temsil ettiler. Hem endüstriyel tarım ve hayvancılığın iklim değişikliği üzerine hem de iklim değişikliğinin tarım, hayvancılık ve halk sağlığı üzerindeki etkilerini anlattılar. Dünyanın dört bir tarafından farklı uzmanlık alanlarındaki araştırmacılar yapmış oldukları sunumlarla kırsal kalınma, iklim değişikliği ve ekoloji alanlarındaki en son gelişmeleri tartıştılar.

Prof. Dr. Dilek Arsoy: “Günümüzde, iklim değişikliği ve etkileri öncelikli konular içerisinde yer almakta ve hayvansal üretimin iklim değişikliği üzerindeki etkileri tartışılmaktadır. Aynı zamanda değişen iklimin de hayvanlar ve halk sağlığı üzerinde çok önemli etkileri bulunmaktadır. Bu etkiler iki yönlü olarak kongrede sunulmuş ve kırsal kalkınma, iklim değişikliği ve ekoloji alanlarındaki en son gelişmeler tartışılmıştır.”