Yakın Doğu Üniversitesi tarafından yayınlarından “Yetiştiricilikten Kültüre Keçi “ kitabı satışa sunulmuştur.

Editörlüğünü Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, Prof. Dr. Dilek Arsoy ve Dr. Eren Akçiçek yapmış olduğu kitapta 13 bölüm ve 16 farklı bölüm yazarı ile Keçinin Türk tarihinde, sanatında, gastronomisinde, mitoloji ve edebiyatındaki yeri kültürel açıdan anlatılmıştır. Keçinin yetiştiriciliği, sağlığı, refahı ürünleri ise Teknik açıdan çok geniş bir şekilde ele alınmıştır.

Keçi ve keçiye ait tüm konuların toplandığı bu kitap Türklerde ve Türk kültüründe Keçi neden önemli, nasıl yetiştirilmeli, mutlu keçiler nasıldır, kadim kültürde ve Türklerde yeri nedir,,keçi ürünleri nelerdir, gastronomide kullanımı nasıldır, sanatta edebiyatta keçi nasıl kullanılmıştır gibi pek çok sorunun cevabının bulunabileceği kitapta özel olarak “Kıbrıs’ta Keçi Yetiştiriciliği “ bölümü bulunmaktadır.

Kitabın satışı online olarak Türkiye’de ve KKTC’de yapılmaktadır.

Yakın Doğu üniversitesi yayınları, ISBN:978-605-9415-55-2

Yayınevi için tıklayınız.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 3,12,17