Fakültemiz Fas’ta düzenlenen 68. Uluslararası Veteriner Öğrencileri Birliği (IVSA) Sempozyumunda öğrencilerimiz tarafından başarı ile temsil edildi ve IVSA Cyprus kuruldu.

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerimizden Kaan Kaşıkçı ve Melissa Aksaç okulumuzu ve ülkemizi temsil etmek amacı ile Fas’ın başkenti Rabat’ta 68.si düzenlenen Uluslararası Veteriner Öğrencileri Birliği (International Veterinary Students’ Association – IVSA) sempozyumuna katıldılar.

Öğrencilerimiz, sempozyum süresince okulumuzu sunumları ile başarıyla temsil etmiş ve gerçekleştirdikleri temaslar sonuç vererek IVSA üyelik başvurusu kabul edilmiştir. Sonuç olarak IVSA Cyprus kurulmuştur.

Sempozyum boyunca çeşitli ülkelerden öğrenciler ile görüşmeler yapılmış ve üniversitemiz, fakültemiz ve ülkemiz hakkında bilgiler aktarılmıştır. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiğini aktaran öğrencilerimiz, büyük bir hayranlıkla dinlendiklerini, çok fazla soruya cevap verme memnuniyetine eriştiklerini aktardılar.

IVSA NEDİR?

IVSA (International Veterinary Students Association) yani Uluslararası Veteriner Öğrencileri birliği, 1953 yılında gönüllü veteriner öğrencileri tarafından yürütülen kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. IVSA’ nın misyonu “Uluslararası veteriner öğrencilerinin becerilerini, eğitimini ve bilgisinin uygulanmasını teşvik etmek için potansiyel ve özveriyi kullanarak dünyadaki hayvanlara ve insanlara fayda sağlamaktır.”

IVSA, otuz binden fazla öğrencinin dünya çapındaki iş birliğini genişletmeye, öğrenci deneyimlerini zenginleştirmeye ve gelecekteki veteriner hekimler olarak yeteneklerini geliştirmeye yardımcı oluyor. Bunun gerçekleştirilme şekli ise, yıllık toplantılar (kongreler ve sempozyumlar) düzenleyerek üyeler ile hayvan refahı, tek tıp tek sağlık, eğitim, beceriler ve sağlıklı yaşam üzerine odaklanan birçok proje ve eğitim fırsatı arasındaki bilgi alışverişini kolaylaştırmaktır.

Fas’ın başkenti Rabat’ ta neler yapıldı?

Yakın Doğu Üniversitesi ve Kıbrıs’ı IVSA üyesi yapmak amacı ile Fas’ta 68. IVSA Sempozyumu’nda Kıbrıs ve Yakın Doğu Üniversitesi hakkında sunum yapılıp, oylamadan geçilip IVSA Cyprus kurulmuştur. Bu başarı ülkemiz ve okulumuz için büyük bir gurur olmuştur.

Bunun haricinde kültür gecesi yapılıp, çeşitli ülkelerden oluşan yemek stantlarında Kıbrıs’ın da dahil olduğu çeşitli kültürel yiyeceklerin tadına bakılmıştır. Diğer yapılan bir etkinlik ise uluslararası stantlardır. Bu etkinlikte her ülke kendini ve okullarını tanıtmıştır. Kıbrıs ve Yakın Doğu Üniversitesi büyük ilgi çekip, bir sürü hayranlar edinmiştir. Okulumuz ve Kıbrıs büyük bir başarı ile temsil edilmiştir. Bunların haricinde Kıbrıs temsilcilerimiz IVSA Genel Kurul toplantılarına, çeşitli ders ve sunumlara (arıcılık, balıkçılık, tek tıp tek sağlık, hayvan refahı vs.), Fas hayvan hastanesi ziyaretine, Rabat şehir turlarına katılıp Kıbrıs’ı temsil edip, diğer ülkelerden gelen yüzlerce diğer öğrencilerle iletişime geçip bilgi alışverişlerinde bulunup kendilerini, ülkemizi ve ülkemizi diğer veteriner öğrencilerine sevdirtmiştir.

Bir diğer önemli bir gelişme ise, Kaan Kaşıkçı ve Melissa Aksaç Fas’ta yapılan sempozyumdaki tüm genel kurul toplantılarına katılım gösterdiğinden, bir sonraki kongre ve sempozyumlarda Kıbrıs adına oy kullanma hakkı kazanmıştır.

IVSA Cyprus hakkında

IVSA Cyprus kurulmasında emekleri olan kurucu üyelerimiz arasında: Melissa Aksaç- başkan, Kaan Kaşıkçı- öğrenci değişim memuru, Atasel Petin, Kağan Erdim, Taha Akyol, Erinç Faraçoğlu, Adem Ulugün, Beril Banoğlu, Ekin Topkaya, Coşku Atılganoğlu, İpek Karakuş ve İsmail Uygun.

IVSA Cyprus’un resmi facebook hesabı IVSA Cyprus ve resmi instagram hesabı @ivsacyprus bulunmaktadır.