Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi İngiltere’nin Liverpool şehrinde gerçekleştirilen 18. ESCMID Yaz Okulu’nda Yrd. Doç. Dr. Hüban Göçmen tarafından başarı ile temsil edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüban GÖÇMEN, İngiltere’nin Liverpool şehrinde 29 Haziran-6 Temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen 18. European Society Clinical Microbiology and Infectious Diseases (ESCMID) Yaz Okulu’nda ‘Diagnosis of Staphylococcus intermedius Group (SIG) from clinical samples of cat and dogs by Bacteriological and Molecular Methods and Investigation of Methicillin Resistant Staphylococcus pseudintermedius (MRSP)’ konulu bildirisini başarılı bir şekilde sunmuştur.

ESCMID Yaz Okulu Programı, klinik mikrobiyoloji ve bulaşıcı hastalıklar konusunda geniş bir konu yelpazesi ile uzmanlık eğitiminin sonunda uzman doktorların yanı sıra, veteriner hekimler, biyologlar, eczacılar, doktora öğrencileri ve enfeksiyon alanında çalışan doktora sonrası araştırmacıları ilgilendirmektedir. Dünyanın seçkin üniversitelerinden gelen katılımcılarla birlikte Veteriner Fakültelerini temsilen Yakın Doğu Üniversitesi ve Liverpool Üniversitesi katılımda bulunmuş ve ülkemiz başarılı bir şekilde temsil edilmiştir.