Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Almanya’nın başkenti Berlin’de Uluslararası Konferansta Temsil Edildi…

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Selim ASLAN ve Doç. Dr. İsfendiyar DARBAZ, Almanya’nın başkenti Berlin’de 28-29 Haziran 2019 tarihinde düzenlenen 22. Uluslararası Avrupa Küçük Hayvan Reprodüksiyon Konferansında (EVSSAR) Yakın Doğu Üniversitesi’ni “Echostructure analysis of canine benign prostate gland hyperplasia (BPH) and chronical prostatitis reveals significant differences” başlıklı sözlü sunum ve “Anti-Muellerian Hormone concetration and its correlation with ovarian follicle numbers during cat pregnancy” başlıklı poster sunumu ile başarıyla temsil ettiler. Kongre kapsamında günümüzün en popüler araştırma konuları arasında yer alan küçük hayvanlarda doğum süreci, infertilite kontrolü, genetik, egzotik hayvanlarda üreme, ovum elde edilmesi ve spermatogenezis, kastrasyon, neonatal yavru bakımı, üreme hastalıkları, yeni operasyon teknikleri ve üremeye ilişkin davranışsal problemler gibi daha pek çok güncel konu hakkında bilgiler paylaşıldı. Dünyanın dört bir tarafından üreme kapsamında farklı uzmanlık alanlarından gelen araştırmacılar, yapmış oldukları sunumlarla küçük hayvan üreme alanındaki gelişmeler hakkında en son gelişmeleri tartıştılar. Yoğun katılımla gerçekleşen kongerde Prof. Dr. S. Aslan ve Doç. Dr. İ. Darbaz yapmış oldukları sunumlarla büyük takdir toplayıp, üniversitemizi başarıyla temsil etmiş oldular.