Kıbrıs Kıl Keçisi Genetik Kaynak Olarak Bilimsel Literatüre Yerini Aldı.

Çiftlik Hayvanları Veteriner Hekimler Derneği, Türkiye tarafından 2 yılda bir düzenlenen 5. Ulusal 2.Uluslararası Koyun -Keçi Sağlığı ve Sürü Yönetimi Kongresine Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni Ana Bilim Dalından bir sözlü ve bir poster bildiri ile katılım sağladık.

“Arsoy D, Abdourhamane İ.M. Morphological Characterization of Indigenous Northern Cyprus Native Hair Goat Breed in the Pastoral Farming System. 5. National 2. International sheep-goat health and management congress, 27-30 April 2023, Marmaris Türkiye.” isimli poster bildirimiz de Kıbrıs’ın yerel gen kaynaklarından olan ve şimdiye kadar tanımlanmamış Kıbrıs kıl keçilerinin tanımlanması ve korunmasına ilişkin biyolojik çeşitlilik ile ilgili veriler sunulmuştur.

“Arsoy D, Aktürk D. Evaluation of Herd Management and Animal Welfare Parameters in Saanen and Hair Goat Enterprises. 5. National 2. International sheep-goat health and management congress, 27-30 April 2023, Marmaris Türkiye.” isimli bildirimizde ise; sürdürülebilir ve sağlıklı gıda kaynaklarının üretilmesinde en önemli rolü üstlenen hayvan refahının farklı yetiştirme koşullarında ki etkisi ortaya konulmuştur.