6 Bacaklı “Şanslı” Buzağı Sevindirdi

Altı bacaklı olarak doğan ve şanslı ismi verilen buzağı Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ndeki ameliyatın ardından normal hayatına döndü.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; 2015 yılı sonunda Dikmen bölgesinde Dünya’ya altı bacaklı olarak gelen ve Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde alanında uzman hocalar tarafından opere edilen buzağının normal hayatına döndüğü belirtildi.

Ergene: “Şanslı” Buzağının Büyüme Sürecini de Takip Ediyoruz…
Normal bacakları dışında sırtında iki bacağı daha olan buzağının, ilave bacaklarının dört saatlik başarılı bir operasyonla vucüttan uzaklaştırıldığını belirten Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene, buzağının bu sayede hem hayata tutundurulduğunu hem de ülke ekonomisine kazandırıldığını vurguladı. Yaklaşık iki ay önce opere edilen “Şanslı”nın büyüme sürecini de takip ettiklerini söyleyen Ergene, böylesine önemli ve büyük bir operasyonu Kuzey Kıbrıs’ta yapabilmenin mutluluğunu da yaşadıklarını sözlerine ekledi.