Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve SÜTEK İşbirliğiyle Süt Üreticilerine Eğitim

Süt Endüstrisi Kurumu ve Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü işbirliğinde süt üretiminde kaliteyi artırma çalışmaları çerçevesinde SÜTEK’te eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Hayvan üreticilerine yönelik gerçekleştirilen eğitim çalışmasında süt üretiminde süt yağı miktarını artırmak için farkındalığın arttırılmasını hedef alan eğitime yaklaşık kırk üretici katıldı.

Amaç Süt Yağının Artırılması
Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümünden Prof. Dr. Melih YAVUZ ve Doç. Dr. Dilek ARSOY’un konuşmacı olarak katıldığı eğitim çalışmasında üreticilere süt yağı miktarının artırılması için yapılması gerekenleri anlattı.

Yem ve yönetim alanlarındaki sorunların da gündeme geldiği çalışmada, kısa vadede yem, uzun dönemde ise ıslah ile ilgili stratejilerin nasıl olması gerektiği üreticilerle birlikte değerlendirildi.