Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve İsviçre’de bulunan Zurih Universitesi Vetsuisse Veteriner Fakültesi arasında Proje ve Birlikte Çalışma Alanında İşbirliği…

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr Selim Aslan ile Zurih Üniversitesi Vetsuisse Veteriner Fakültesi Anatomi ve Histoloji/Reprodüktif Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mariusz P. Kowalewski önderliğnde gerçekleştirilen işbirliği protokolünde ortak projelerin üretilmesi ve güncel bilimsel çalışmaların yapılması amacıyla bir araya gelinmiştir.

Bu kapsamda üniversitemize ziyarette bulunan Prof. Dr. Mariusz P. Kowalewski, fakültemizde incelemelerde bulunarak “Canine reproductive research: luteal and placental functions current state of art and future goals” isimli bir sunum gerçekleştirmiştir. Bir araya gelinerek çalışılacak proje “Early concepto-materal communication and initiation of pregnancy in domestic dogs” olarak tasarlanmıştır.

Ayrıca reprodüktif alanda uygulanan moleküler ve immünohistokimyasal yöntemlerin yerinde görülmesi için de özellikle genç araştırmacıların kısa süreli Zürih ziyaretleri üzerinde de anlaşılmıştır.