Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Rusya’nın St. Petersburg şehrinde Uluslararası Konferansta Başarıyla Temsil Edildi…

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İsfendiyar DARBAZ, Rusya’nın St. Petersburg şehrinde 19-22 Eylül 2019 tarihlerinde düzenlenen 23. European Society for Domestic Animal Reproduction (ESDAR) Konferansında Yakın Doğu Üniversitesi’ni “Changes in Somatic Cell and Total Bacterial Counts during the Postpartum Period in Damascus Goats” başlıklı sunum ile başarıyla temsil etti. Kongre kapsamında günümüzün en popüler araştırma konuları arasında yer alan evcil hayvanlarda biyoteknoloji, ovum elde edilmesi ve spermatogenezis, doğum süreci, infertilite kontrolü, genetik, neonatal yavru bakımı, meme sağlığı ve sorunları, yeni operasyon teknikleri, evcil ve egzotik hayvanlarda üreme ve hastalıkları ile üremeye ilişkin davranışsal problemler gibi daha pek çok güncel konu hakkında bilgiler paylaşıldı. Dünyanın dört bir tarafından üreme kapsamında farklı uzmanlık alanlarından gelen araştırmacılar, yapmış oldukları sunumlarla evcil hayvan üreme alanındaki gelişmeler hakkında en son gelişmeleri tartıştılar. Yoğun katılımla gerçekleşen kongrede Doç. Dr. İ. Darbaz yapmış olduğu sunumla büyük takdir toplayıp, üniversitemizi başarıyla temsil etmiş oldu.