Uluslararası Türk Veteriner Jinekoloji Kongresinde Başarılı Temsiliyet…

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Selim Aslan, Prof. Dr. Kamil Seyrek İntaş, Doç. Dr. Osman Ergene, Doç. Dr. İsfendiyar Darbaz, Araş. Gör. Feride Zabitler ve Araş. Gör. Enver C. Evci, Türkiye’nin Antalya şehrinde 09-13 Ekim 2019 tarihlerinde düzenlenen Türk Veteriner Jinekoloji Derneği VIII. Ulusal & II. Uluslararası Kongresinde Yakın Doğu Üniversitesi’ni “Sütçü İneklerde Farklı Gebelik Dönemlerinde Serum Antioksidan ve Metabolik Parametrelerdeki Değişimlerin İzlenmesi” ve “Doğum Sonrası Dönemde Yavru Kedi ve Köpeklerde Görülen Neonatal Hastalıklar ve Bu Hastalıklara Doğum ve Jinekolojik Yaklaşımlar” başlıklı iki sözlü sunum ile başarıyla temsil ettiler. Kongre kapsamında günümüzün en popüler araştırma konuları arasında yer alan evcil hayvanlarda üreme ve hastalıkları, doğum süreci, infertilite kontrolü, biyoteknoloji, neonatal yavru bakımı, üreme yönetimi, yeni operasyon ve görüntüleme teknikleri gibi daha pek çok güncel konu hakkında bilgiler paylaşıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen kongerde Doç. Dr. İ. Darbaz ve Araş. Gör. Feride Zabitler yapmış oldukları sunumlarla büyük takdir toplayıp, üniversitemizi başarıyla temsil etmiş oldular.